Guvernul continuă aprobarea ţintelor din PNRR

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 decembrie 2021 14 afişări

Executivul aprobă, joi, un program pentru reducerea abandonului şcolar, respectiv 2.500 de unităţi de învăţământ vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii. De asemenea, potrivit altui proiect, se are în vedere creşterea cu 25% până în 2026 a traficului feroviar.

Guvernul continuă aprobarea ţintelor din PNRR

„Vom continua să aprobăm toate elementele care constituie îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR. Reprezezintă practic cel mai important obiectiv pe care noi l-am avut în acest sfârşit de an. Activitatea guvernului, pe lângă problemele curente, s-a centrat pe identificarea soluţiilor, astfel încât aceste jaloane şi ţinte să poată fi îndeplinite. E cel mai important proiect naţional”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei Executivului de joi..

El spune că a fost nevoie să accelerăm viteza de lucru pentru ca Guvernul să se apropie de finalizarea acestui deziderat.

„Vorbim despre proiecte şi reforme asumate astfel încât beneficiile lor să fie resimţite de cetăţeni”, adaugă premierul.

El precizează că, în educaţie, va fi aprobat un program pentru reducerea abandonului şcolar, respectiv 2.500 de unităţi de învăţământ vor beneficia de finanţare pentru a preveni părăsirea timpurie a şcolii, îndeosebi de către copiii din familiile vulnerabile.

De asemenea, un alt plan prevede creşterea cu 25% până în 2026 a traficului feroviar.

„Vom prelua monitorizarea operaţionalizării PNRR la nivelului prim-ministrului”, conchide Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciucă,
şedinţă,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.