Guvernul Cataloniei, primul răspuns după ultimatumul de la Madrid

Postat la 18 octombrie 2017 997 afişări

Executivul Cataloniei nu renunţă la cauza pentru independenţă şi va oferi acelaşi răspuns către guvernul central de la Madrid, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului, Jordi Turull, după decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea legii referendumului, relatează site-ul Reuters.

Guvernul Cataloniei, primul răspuns după ultimatumul de la Madrid

"Joi, nu vom oferi ceva diferit faţă de ce am transmis luni. Nu sunt surprins de decizia Curţii. S-au mişcat rapid, nu? Ne confruntăm cu o putere executivă a statului care foloseşte ramura judiciară pentru a bloca legislativul. Organizarea unui referendum nu este o infracţiune, pentru că a fost decisă de către Congres. Dar nu vom rămâne în contemplare pentru a urmări cum sunt ocupate instituţiile catalane. Pentru guvern, obiectivul referendumului din 1 octombrie este irevocabil, iar renunţarea nu face parte din scenariile noastre", a spus Turull.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.