Guvernul avizează noi acorduri petroliere în Marea Neagră, cu asocierea Lukoil-Vanco International

Postat la 20 octombrie 2011 18 afişări

Guvernul a avizat, miercuri, două acorduri petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare în perimetre româneşti de câte 1.000 km pătraţi din Marea Neagră, încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi asocierea de firme Lukoil Overseas-Vanco International.

Valoarea investiţiilor din aceste perimetre se vor ridica în primii trei ani la 75 milioane dolari, urmând ca, în funcţie de rezultatele obţinute în această etapă, investiţiile să continue în următorii doi ani cu sume cuprinse între 80 şi 160 milioane dolari, se arată într-un comunicat al Executivului. Guvernul a mai avizat recent încheierea unor astfel de acorduri cu firmele Petromar Resources, AuDAX Resources, Petro Ventures Europe, Blackstairs Energy şi Moesia Oil and Gas.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca firmele care derulează lucrări de foraje şi prospecţiuni submarine în platoul continental românesc al Mării Negre să fie scutite de obligaţia de a obţine autorizaţie de construcţie, printre companiile care vor beneficia de această decizie fiind OMV Petrom (SNP), Exxon şi Lukoil.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-avizeaza-noi-acorduri-petroliere-in-marea-neagra-cu-asocierea-lukoil-vanco-international-8883655
8883655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.