Guvernul a promis FMI că se va asigura că primăriile cu datorii vor majora taxele locale cu 16%

Postat la 29 ianuarie 2013 11 afişări

Guvernul a promis Fondului Monetar Internaţional că se va asigura că primăriile cu datorii vor majora taxele locale în raport cu evoluţia inflaţiei din ultimii trei ani (16%), angajamentul fiind inclus în scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul ca o măsură de a evita acumularea unor noi arierate.

Angajamentul a fost asumat în contextul în care Executivul a emis deja o ordonanţă în acest sens, dar şi după ce autorităţile guvernamentale au explicat în repetate rânduri că nu Guvernul impune creşterea taxelor locale, ci că aceasta decizie rămâne la latitudinea primarilor.

"Pentru a preveni viitoare arierate, ne vom asigura că autorităţile locale cu arierate cel puţin vor creşte ratele de taxare pe proprietate în acord cu inflaţia", este promisiunea Guvernului inclusă în documentul convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi obţinut de MEDIAFAX.

În luna decembrie 2012, Guvernul a emis o hotărâre conform căreia nivelul taxelor locale prevăzute în grilă creşte în 2013 cu 16,05%, ca urmare a indexării cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
FMI,
datorii,
taxe
/actualitate/guvernul-a-promis-fmi-ca-se-va-asigura-ca-primariile-cu-datorii-vor-majora-taxele-locale-cu-16-10528358
10528358
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.