Guvernul a dat vestea pe care o aşteaptă milioane de români. Ce se întâmplă cu preţul poliţelor RCA

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 05 aprilie 2023 108 afişări

Guvernul a dat vestea pe care o aşteaptă milioane de români. Ce se întâmplă cu preţul poliţelor RCA

Guvernul plafonează preţul poliţelor RCA pentru următoarele şase luni la nivelul celor din februarie 2023, urmând ca în această perioadă să fie elaborate modificări ale legislaţiei, anunţă premierul Nicoilae Ciucă

„Un subiect foarte important şi aşteptat de toţi cetăţenii ţării este acea hotărâre de Guvern iniţiată de ASF, privind reglementarea pentru o perioadă de 6 luni a pieţei asigurărilor. Este o decizie pe care am amânat-o de la şedinţa de Guvern de săptămâna trecută. Am luat această decizie pentru că am simţit nevoia să continuăm dialogul şi să beneficiem de mai multe date şi informaţii legate de modul în care această hotărâre va produce efecte şi totodată am avut întâlniri şi am condiţionat această Hotărâre de elaborarea în cele 6 luni a modificărilor legislative care să asigure evitarea unor astfel de derapaje. Este cea de-a treia societate care intră în faliment în piaţa asigurărilor, consider că este inacceptabil să continuăm să ne jucăm cu azceste dezechilibre produse de o companie sau alta”, spune Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

El afirmă că ASF împreună cu celelalte instituţii, cu Consiliul Concurenţei şi cu ceilalţi actori din piaţa asigurărilor „trebuie să aibă un dialog transparent, foarte clar vizavi de modificările legislative care trebuie să fie realizate”.

„Eu vă asigur că nu voi accepta ca în interiorul celor şase luni această asumare să nu fie dusă la bun sfârşit”, adaugă premierul

La rândul său, reprezentantul ASF, Cristian Roşu, precizează că elementele acestei hotărâri de guvern se referă la modul de vânzare efectivă a poliţelor RCA pentru următoarele şase luni.

„Aceste tarife calculate şi ofertate către asigurători vor fi cele de la sfârşitul lunii februarie 2023. De asemenea, se vor plafona şi comisioanele de distribuţie, la nivelul de 8%, iar toţi asiguratorii vor calcula aceste tarife la nivelul B0, însemnând baza de la care se porneşte orice calcul care ulterior va fi bonusat sau malusat în funcţie de istoricul de daune şi de comportament a acestora în anii ulteriori. Aceste lucru se va aplica şi BAR-urilor, Biroul Asigurătorilor din România. Am convenit cu toţii, ne-am luat angajamentul şi toată lumea a agreat această măsură, cu aplicabilitate pe şase luni de zile”, precizează Roşu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciuca,
rca,
guvern,
plafona,
polite,
preturi,
modificari,
asiguratori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.