Guvernatorul Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei "Mircea cel Bătrân"

Postat la 05 iunie 2014 46 afişări

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", el spunând că există asemănări între domeniul bancar şi marina militară şi comparând o navă cu o bancă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Guvernatorul Mugur Isărescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei "Mircea cel Bătrân"

 Rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Vergil Chiţac, a declarat, la începutul ceremoniei, că este o onoarea pentru instituţia de învăţământ superior ca Mugur Isărescu să accepte distincţia de Doctor Honoris Causa.

"Oferim astăzi (n.r. - joi) expresia cea mai înaltă a recunoaşterii noastre, titlul de Doctor Honoris Causa, domnului academician profesor universitar doctor Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, ca o recunoaştere a valorii incontestabile a domniei sale dobândite într-o viaţă dedicată studiului ştiinţelor economice şi aplicării cunoştinţelor din domeniu în folosul societăţii româneşti şi europene. În acelaşi timp, în anul în care Academia Navală «Mircea cel Bătrân» împlineşte 142 de ani de existenţă, iar nava şcoală Mircea, mândria Marinei Române, 75 de ani de la intrarea în serviciu, considerăm că onoarea pe care domnul Mugur Isărescu o face comunităţii noastre universitare acceptând titlul de Doctor Honoris Causa şi devenind astfel membru al acesteia este o dată în plus o confirmare a tradiţiei şi excelenţei academice din universitatea noastră", a spus rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernatorul-mugur-isarescu-a-primit-titlul-de-doctor-honoris-causa-al-academiei-mircea-cel-batran-12702335
12702335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.