Guvernatorul BNR Mugur Isărescu invitat, din nou, la audieri în Parlament/ Ce le răspunde senatorilor purtărorul de cuvânt

Postat la 05 februarie 2019 33 afişări

Biroul permanent al Senatului a aprobat, marţi, invitarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la audieri joi, de la ora 11.00 în comisiile reunite e buget ale Parlamentului. Este a doua invitaţia lansată de Parlament, Isărescu neparticipând la audierea anterioară în Comisia economică a Senatului.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu invitat, din nou, la audieri în Parlament/ Ce le răspunde senatorilor purtărorul de cuvânt

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a afirmat, marţi, că prezenţat lui Mugur Isărescu la audierea în comisii este obligatorie. Acesta a invocat un articol din Regulamentul Senatului care spune că: „în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituţii publice, prezenţa acestora este obligatorie”.

 

„Biroul Permanent al Senatului a luat decizia ca astăzi să trimită o hârtie BNR prin care să solicite domnului guvernator prezenţa în faţa comisiilor economice şi de buget-finanţe ale Senatului României, hârtie care va pleca astăzi către BNR. Va fi semnată de conducerea Biroului Permanent, ca atare domnul guvernator va avea în faţă o hârtie de la BP şi va decide domnia sa dacă consideră că este oportun sau nu să vină la audierile comisiei economice a Senatului şi a comisiei de finanţe. Decizia Biroului Permanent al Senatului este ca în urma solicitării celor două comisii să îl invităm joi la ora 11:00 pe guvernatorul BNR la audieri”, a declarat Zamfir.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mugur isarescu,
parlament,
bnr,
audieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.