GTC a cumpărat cu 1 euro 30% din trei malluri Galleria

Autor: Cristi Moga Postat la 12 martie 2013 26 afişări

Grupul israelian GTC, care a dezvoltat pe piaţa locală atât birouri în Piaţa Victoriei, în centrul Capitalei, cât şi centre comerciale la marginea Sucevei, a ajuns în situaţia de a cumpăra pentru preţul simbolic de 1 euro participaţiile deţinute de un acţionar minoritar în trei malluri Galleria construite în ţară.

GTC a cumpărat cu 1 euro 30% din trei malluri Galleria

Grupul israelian GTC, care a dezvoltat pe piaţa locală atât birouri în Piaţa Victoriei, în centrul Capitalei, cât şi centre comerciale la marginea Sucevei, a ajuns în situaţia de a cumpăra pentru preţul simbolic de 1 euro participaţiile deţinute de un acţionar minoritar în trei malluri Galleria construite în ţară. GTC deţinea în proiectele Galleria din Buzău, Piatra-Neamţ şi Suceava o participaţie de 70%, în timp ce restul acţiunilor erau deţinute de altă companie israeliană, Aura Investments, care a decis să vândă. „Pe 24 decembrie 2012 GTC a semnat contractul final cu partenerul minoritar din subsidiara NCC (care deţine trei centre comerciale situate în Buzău, Piatra-Neamţ şi Suceava). Potrivit înţelegerii, GTC România a cumpărat pachetul minoritar de acţiuni din NCC pentru 1 euro“, se arată în raportul financiar al grupului GTC cu rezultatele pentru 2012. Mallurile cu o suprafaţă de 37.000 mp sunt evaluate la 7 mil. euro (189 euro/metrul pătrat închiriabil), în timp ce datoriile faţă de BERD şi Raiffeisen, care au finanţat construcţia, se ridică la 27 mil. euro, astfel că valoarea netă a proiectelor este de „minus 20 mil. euro“.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GTC,
constructor,
malluri,
Galleria
/actualitate/gtc-a-cumparat-cu-1-euro-30-din-trei-malluri-galleria-10661536
10661536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.