GSK România a folosit cei 66,8 milioane euro din majorarea de capital pentru plata unor datorii

Postat la 16 ianuarie 2014 60 afişări

GSK România a utilizat suma de 66,8 milioane euro reprezentând majorarea de capital efectuată în luna decembrie a anului trecut pentru a-şi plăti datoriile către alte entităţi ale grupului britanic, acumulate din cauza termenelor lungi de plată de pe piaţa locală.

GSK România a folosit cei 66,8 milioane euro din majorarea de capital pentru plata unor datorii

 "Industria farmaceutică finanţa, în ultimii ani, aproape în întregime sistemul de sănătate, susţinând termene de plată ce depăşeau 180-200 de zile, practica indicând chiar şi termene mai mari. Pe acest fond, am acumulat datorii către alte entităţi GSK din lume (furnizori de produse din interiorul GSK) şi am folosit această majorare de capital pentru a plăti aceste datorii", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Pascal Prigent.

Majorarea a fost efectuată în numerar de către asociatul unic al companiei, firma Setfirst Limited, înregistrată în Marea Britanie.

"Acum suntem extrem de încurajaţi de deciziile pozitive ale CNAS de a se alinia la legislaţia europeană, lucrând cu termene de plată de 60-30 de zile", a mai spus Prigent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gsk-romania-a-folosit-cei-66-8-milioane-euro-din-majorarea-de-capital-pentru-plata-unor-datorii-11910925
11910925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.