Grupul MOL a anunţat afaceri de 590 de milioane de dolari pentru trimestrul al treilea

Autor: Ioana Matei Postat la 04 noiembrie 2016 67 afişări

Grupul MOL a anunţat afaceri de 590 de milioane de dolari pentru trimestrul al treilea

Grupul MOL a anunţat astăzi rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea al anului 2016. Rezultatul operaţional (clean CCS EBITDA - profit înainde de dobânzi, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele excepţionale şi fluctuaţiile de preţuri) a fost de 165 miliarde HUF (590 milioane USD), potrivit unui comunicata de presă trimis de reprezentanţii companiei. Având în vedere performanţa solidă din primele nouă luni (cu un rezultat operaţional de 1,68 miliarde USD), MOL şi-a îmbunătăţit estimarea privind profitabilitatea la nivelul întregului an 2016, majorând nivelul previzionat al rezultatului operaţional (clean CCS EBITDA) la circa 2,2 miliarde USD.

 

MOL a derulat, conform planificării, un program amplu de lucrări de mentenanţă periodică la rafinăria Dunărea şi la combinatul petrochimic Tiszaujvaros, ceea ce a avut o influenţă asupra rezultatelor segmentului Downstream (rafinare şi marketing). Rezultatul operaţional (CCS EBITDA) în acest segment a fost stabil comparativ cu trimestrul anterior, dar s-a situat sub nivelul record înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Achiziţiile Eni Ungaria şi Eni Slovenia au început deja să contribuie la performanţa diviziei Retail, care a obţinut cel mai bun rezultat din istoria sa.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.