"Brexit" a fost desemnat Cuvântul Anului şi este cea mai importantă contribuţie a politicii la limbaj, după Afacerea Watergate

Postat la 03 noiembrie 2016 52 afişări

"Brexit" a fost desemnat Cuvântul Anului şi este cea mai importantă contribuţie a politicii la limbaj, după Afacerea Watergate

După ce a înregistrat un "val fără precedent" în uz, termenul "Brexit" este considerat de lexicografi "cea mai importantă contribuţie politică în limbaj de 40 de ani, după scandalul Watergate", spun reprezentaţii Dicţionarului Collins, informează Reuters.

Editorul Dicţionarului Collins a declarat că Brexit a fost pentru prima dată folosit în 2013, dar utilizarea termenului a crescut cu un procent de mai mult de 3,400% în acest an, în apropierea referendumului din luna iunie. Ramificaţii semantice ale cuvântului au apărut din momentul referendumului.

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
desemnare,
important,
limbaj,
politica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.