Grupul Agricover vrea să se listeze la Bursa de la Bucureşti şi a desemnat Wood & Company Financial Services pentru consultanţă

Autor: Tibi Oprea Postat la 26 noiembrie 2022 44 afişări

Grupul Agricover vrea să se listeze la Bursa de la Bucureşti şi a desemnat Wood & Company Financial Services pentru consultanţă

Agricover Holding SA, business controlat de antreprenorul Jabbar Kanani şi din acţionariatul căruia face pare Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, a anunţat vineri investitorii că a desemnat WOOD & Company Financial Services pentru a oferi consultanţă în vederea explorării oportunităţilor de a obţine capital pentru a finanţa planurile de creştere, inclusiv, dar fără a se limita la o potenţială ofertă publică iniţială de acţiuni în România, urmată de admiterea la tranzacţionare a acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti.

„O astfel de decizie va fi luată numai după evaluarea unui număr de criterii, incluzând condiţiile de piaţă şi feedback-ul primit din partea potenţialilor investitori. În cazul în care, ulterior, ar urma să fie făcută o ofertă de valori mobiliare de către Societate, nicio decizie de investiţie nu ar trebui luată sau fundamentată în baza acestui anunţ, iar orice decizie de investiţie cu privire la valorile mobiliare ale Societăţii ar trebui să fie luată numai pe baza informaţiilor conţinute într-un prospect care, dacă va fi cazul, va fi făcut public de către Societate în viitor”, menţionează Agricover Holding în raportul de la bursă.

Conducerea societăţii subliniază că nu s-a luat nicio decizie cu privire la calea de finanţare preferată.

„Un Prospect va fi elaborat şi supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară din România numai după ce decizia de lansare a unei oferte publice iniţiale va fi adoptată de către organul societar competent al Societăţii”, transmite grupul. 

Agricover, un jucător important în sectorul agricol românesc, a fost înfiinţată în anul 2000 de către Jabbar Kanani, un antreprenor local. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a devenit un investitor instituţional semnificativ în Agricover Holding SA în 2017 (cu o participaţie de 12,7% din capitalul său social), iar Adama Agriculture BV a devenit un investitor strategic semnificativ în una dintre filialele sale, Agricover Distribution SA, în 2018 (cu o participaţie de 10% din capitalul său social).

Prin intermediul filialelor sale, Agricover Distribution SA, Agricover Credit IFN SA şi Agricover Technology SRL, grupul oferă fermierilor români o gamă integrată de soluţii agricole, financiare şi tehnologice pentru creşterea productivităţii agricole, reducerea costurilor de operare, finanţarea activităţii şi a creşterii acesteia, precum şi pentru dezvoltarea unor modele de afaceri agricole performante şi sustenabile.

În 2021, grupul a deservit 9.266 de fermieri români şi a generat venituri consolidate de circa 1,7 miliarde de lei şi circa 104 milioane de lei venituri nete consolidate din dobânzi. În plus, valoarea împrumuturilor şi avansurilor acordate fermierilor de către filiala sa de finanţare, Agricover Credit IFN SA, a atins 1,9 miliarde de lei la 31 decembrie 2021.

În primul semestru din 2022, Agricover Holding a raportat venituri de 1,33 de miliarde de lei, de aproape două ori mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, respectiv un profit operaţional de 72 de milioane de lei, în urcare cu 46,1%, potrivit raportului financiar semestrial publicat la BVB.

În ianuarie-iunie 2022, grupul a realizat investiţii de 1 milion de euro în în activităţi de cercetare şi dezvoltare IT, care se adaugă la la investiţiile de 2 milioane de euro realizate în 2021.

Pe 31 martie 2021, Agricover Holding a listat obligaţiuni de 40 de milioane de euro, cu scadenţa în cinci ani şi o dobândă de 3,5% pe an. Aceasta a fost cea mai mare finanţare antreprenorială a unei societăţi din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
consultanta,
desemnare,
grup,
bursa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.