Grevă istorică a unor avocaţi pentru a denunţa reducerile bugetare, în Marea Britanie

Postat la 07 ianuarie 2014 28 afişări

Sute de avocaţi penalişti britanici au organizat, luni, o grevă fără precedent în ţară pentru a denunţa reducerile bugetare pe care guvernul intenţionează să le aplice bugetului de ajutor jurisdicţional, paralizând pentru scurt timp tribunalele penale din ţară.

Grevă istorică a unor avocaţi pentru a denunţa reducerile bugetare, în Marea Britanie

 La Londra, sute de avocaţi în robă neagră şi cu perucă albă s-au strâns în faţa Tribunalul Penal Old Bailey în timp ce mulţi dintre confraţii lor au procedat la fel în întreaga Anglie şi Ţara Galilor.

Ei au manifestat pentru a denunţa intenţia Guvernului premierului conservator David Cameron de a reduce până în 2018-2019 cu 220 de milioane de lire sterline (265 milioane de euro) bugetul pentru ajutorul jurisdicţional. Acesta se ridică la două miliarde de lire sterline şi finanţează asistenţa juridică pentru persoanele care nu-şi pot finanţa apărarea.

Guvernul britanic, angajat într-o politică de austeritate drastică, a anunţat necesitatea de a face economii suplimentare de 25 miliarde de lire sterline după alegerile din 2015. Acesta a argumentat că sistemul de ajutor jurisdicţional al ţării este cel mai scump din lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/greva-istorica-a-unor-avocati-pentru-a-denunta-reducerile-bugetare-in-marea-britanie-11861268
11861268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.