Grecia ar dispune de 46 de ore pe parcursul unui weekend pentru a ieşi din zona euro

Postat la 23 mai 2012 11 afişări

Grecia ar avea la dispoziţie pentru o ieşire din zona euro doar o "fereastră" de 46 de ore pe parcursul unui weekend, timp în care marile burse ar fi închise, iar autorităţile ar trebui să desfăşoare armata, să pregătească o nouă monedă, să recapitalizeze băncile şi să oprească exodul capitalului.

Scenariul, care ia în calcul intervalul de la închiderea bursei din SUA vineri până la deschiderea pieţei din Noua Zeelandă luni, a fost realizat de Bloomberg prin sinteza analizelor a 21 de economişti, analişti şi academicieni.

În cele două zile, liderii Greciei ar trebui să calmeze tulburările sociale în timp ce administrează o posibilă încetare de plăţi a statului, recapitalizează băncile, opresc ieşirile de capital şi caută modalităţi de a plăti facturile şi după întreruperea ajutorului financiar extern.

Există riscul ca această sarcină să copleşească orice nou guvern într-o ţară care a trebuit salvată de două ori de la colaps pentru că nu-şi poate administra finanţele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
zona euro,
liderii europeni
/actualitate/grecia-ar-dispune-de-46-de-ore-pe-parcursul-unui-weekend-pentru-a-iesi-din-zona-euro-9663821
9663821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.