GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Secetă pe piaţa muncii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 august 2013 515 afişări

În perioada martie-mai, tendinţa de creştere a efectivului de salariaţi, observată timp de 24 de luni, s-a aplatizat, iar companiile din sectorul privat şi-au temperat uşor aşteptările privind angajările în lunile viitoare, arată BNR în ultimul Raport asupra inflaţiei.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Secetă pe piaţa muncii

Deşi numărul locurilor de muncă vacante a rămas în intervalul de valori medii trimestriale consemnate începând cu trimestrul I 2010, iar disponibilizările s-au redus, dinamica efectivului de salariaţi din economie raportat de angajatori sugerează încetinirea absorbţiei de forţă de muncă. Creşterea lunară a numărului de salariaţi s-a atenuat în serviciile private, s-a întrerupt în industrie şi s-a inversat în construcţii.

Pentru următoarele luni, anticipaţiile managerilor companiilor privind ocuparea indică stabilitate în comerţ şi perspective relativ nefavorabile în industrie şi servicii, dar mai ales în construcţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-seceta-pe-piata-muncii-11257300
11257300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.