GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Relansarea creditării în Est se amână

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iunie 2013 145 afişări

Condiţiile de creditare s-au ameliorat pe ansamblu în UE11 (statele membre din Est) în T1, dar nu suficient pentru a face posibilă o relansare a creditului, apreciază Comisia Europeană.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Relansarea creditării în Est se amână

Băncile au relaxat standardele de creditare la împrumuturile imobiliare şi au încetat să le mai înăsprească pe cele la împrumuturile de consum şi pentru companii, dobânzile practicate de băncile centrale au scăzut, cu consecinţe pozitive în dobânzile bancare, astfel încât cererea de credit a crescut uşor.

În acelaşi timp însă, creditele neperformante au rămas la un nivel ridicat, ajungând la "niveluri îngrijorătoare" de peste 15% din total în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovenia în T4 2012. Provizioanele constituite de bănci pentru credite neperformante acopereau, tot atunci, cca 50% din acestea, dar cu oscilaţii regionale mari, de la o acoperire de 33% în cazul Estoniei la 87% în cazul României.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-relansarea-creditarii-in-est-se-amana-11008263
11008263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.