GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Mersul dezinflaţiei şi acciza la carburanţi

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 martie 2014 76 afişări

Inflaţia a crescut cu 1,05% în februarie faţă de aceeaşi lună din 2013, după o creştere a preţurilor de consum cu 0,3% faţă de ianuarie, lună când inflaţia anuală ajunsese la 1,06%. Cel mai mult s-au scumpit serviciile (0,5% faţă de ianuarie), urmate de mărfurile alimentare (0,3%; 1,2% pentru legume) şi nealimentare (0,3%).

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Mersul dezinflaţiei şi acciza la carburanţi

Analiştii ING Bank conchid că perioada de dezinflaţie s-a cam terminat şi se aşteaptă în lunile următoare la o majorare a preţurilor de consum cu cca 1,2% în martie şi cu aproape 2% în aprilie, în principal din cauza introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant de la 1 aprilie.

Economiştii BCR văd inflaţia la finele anului la 3,6% (aproape de limita superioară a ţintei BNR, respectiv 3,5%), cu o influenţă a accizei la carburant de 0,4%-0,5% în plus la preţurile de consum.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-mersul-dezinflatiei-si-acciza-la-carburanti-12274085
12274085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.