GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. De unde vin speranţele economiei americane

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 februarie 2013 43 afişări

Pentru prima dată de la preluarea funcţiei de preşedinte, Barack Obama a propus majorarea salariului minim în SUA de la 7,25 la 9 dolari pe oră şi cheltuieli mai mari pentru infrastructură, ca metode de stimulare a economiei.

În paralel, liderul american a propus - sau mai curând a readus în discuţie - o zonă de liber-schimb între SUA şi UE, care pentru America ar avea avantajul că ar putea dubla exporturile până la finele lui 2014.

Politicile fiscale în 2013 vor fi cea mai mare frână pentru creşterea economică a SUA, notează Institutul de Finanţe Internaţionale în ultimul raport de previziuni. În schimb, politica monetară este mai expansionistă decât oricând, iar cererea privată a crescut, astfel încât e de aşteptat ca investiţiile private să-şi ia avânt în cele din urmă. IFI preconizează că economia SUA va creşte cu 2% în primul trimestru şi va accelera progresiv către un plus de 2,8% în ultimul trimestru.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-de-unde-vin-sperantele-economiei-americane-10566425
10566425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.