GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum arată comerţul, luat la bani mărunţi

Postat la 09 noiembrie 2014 162 afişări

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul ajustată în funcţie de sezonalitate a crescut în luna septembrie cu 0,1% faţă de luna precedentă, după o scădere cu 0,6% în august faţă de luna iulie şi o creştere cu 0,4% în iulie faţă de iunie, potrivit INS.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Cum arată comerţul, luat la bani mărunţi

Comparativ cu septembrie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută, cu 6,1%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (11,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (7,3%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,8%. Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,4%.

Pe primele nouă luni, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 7,4% atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot produsele nealimentare au avut cea mai mare creştere de vânzări (11,1%), urmate de produse alimentare, băuturi şi tutun (7,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 0,4%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-cum-arata-comertul-luat-la-bani-marunti-13515801
13515801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.