GRAFICĂ REVOLUŢIONARĂ - Cum vor arăta jocurile care vor fi disponibile pe Sony PlayStation 4

Autor: Anca Barbulescu Postat la 21 februarie 2013 59 afişări

Sony a anunţat că pregăteşte consola de jocuri PlayStation 4, viitorul divertismentului aşa cum o numeşte, însă refuză să dea detalii despre cum va arăta, când va fi disponibilă în magazine sau cât va costa. În schimb, lansează deja jocuri pentru această consolă, scrie DailyMail.

Andrew House, preşedintele şi directorul executiv al Sony Computer Entertainment, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la New York o serie de jocuri pentru viitoarea consolă de jocuri PlayStation 4. Despre consola propriu-zisă însă n-a arătat nimic, rezumându-se la a povesti despre dotările dispozitivului. PS4 va avea un controller Dualshock 4, cu touchpad, iar consola va fi dotată cu 8GB de memorie. "Vrem să întărim ecosistemul PlayStation atât prin hardware, cât şi software, care, împreună, să ofere o ecperienţă cu adevărat magică jucătorilor", a spus House.

Cu siguranţă că Sony va putea atrage jucătorii înrăiţi, crede analistul Michaer Gartenberg de la compania de cercetare de piaţă Gartner, "dar probabil ar fi putut obţine o mare parte din acest efect şi cu PS3", a precizat el. Printre jocurile prezentate pentru PS4 se numără Destiny, un joc al companiei Bungie din spatele seriei Halo, precum şi cea mai nouă versiune Diablo a celor de la Blizzard. De la lansarea primei console PlayStation, în 1994, Sony a vândut peste 310 milioane de astfel de dispozitive în toată lumea şi 2,9 de miliarde de jocuri.

Despre PS4 nu se ştie însă când va fi disponibilă în magazine, deşi analiştii estimează o lansare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Penuria de informaţii de la conferinţa de presă i-a împins pe mulţi să critice tactica Sony, precum şi evenimentul în sine.

Compania nu a susţinut însă prea multe evenimente de acest gen. Cel mai recent a avut loc la începutul lui 2011, când compania a prezentat un prototip al consolei Vita. Înainte de asta, compania a mai avut în 2005 un eveniment, la două luni de la prima prezentare a popularei console PS3, vândută în lume în peste 70 de milioane de exemplare.

Get Adobe Flash player

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PlayStation 4,
Sony,
jocuri
/actualitate/grafica-revolutionara-cum-vor-arata-jocurile-care-vor-fi-disponibile-pe-sony-playstation-4-10581127
10581127
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.