Gorghiu: Ce face Guvernul prin refuzul de a organiza alegeri parţiale se numeşte exces de putere

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 21 mai 2015 63 afişări

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că ceea ce face Guvernul Ponta, prin refuzul de a organiza alegeri parţiale se numeşte exces de putere şi este ”o etichetă care spune totul despre felul în care PSD doreşte să guverneze”.

Alina Gorghiu a declarat într-o conferinţă de presă că PNL a câştigat un nou proces, pe care l-a intentat Guvernului în luna februarie, în contencios adminsitrativ, prin care sesiza că Guvernul României încalcă legea cu privire la refuzul de a organiza alegeri parţiale în două colegii uninominale, de parlamentari.

”Din momentul depunerii acestei acţiuni, s-au mai vacantat 17 colegii, motiv pentru care suntem în măsură să vă spunem că este a doua decizie a unei instanţe din România, după cea de la Cluj, care dă câştig de cauză PNL. Vor curge aceste decizii în defavoarea PSD şi a Guvernului, pentru că săptămâna viitoare aşteptăm decizia pe un dosar privitor la alegerile în cazul primăriilor, sunt 28 de posturi de prima vacante, inclusiv primării reşedinţă de judeţ, precum Sibiu şi Târgovişte, în legătură cu care am depus dosare şi soluţia, din nefericire pentru statul de drept şi democraţia din România, este foarte clară, va fi în acelaşi sens”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a afimat că ceea ce face Guvernul prin refuzul de a organiza alegeri se numeşte exces de putere.

”Este o etichetă care spune totul despre felul în care PSD doreşte să guverneze”, a mai precizat Alina Gorghiu, precizând că premierul Ponta tratează cu înverşunare această problemă a dreptului de vot.

”Premierul sfidează peste două milioane de români, pe care nu îi lasă să voteze, şi îi sfidează şi pe cei din diaspora, pentru că nu pot să voteze prin corespondenţă, pentru că nu au această facilitate legislativă. Îi cer încă o dată lui Ponta să respecte o hotărâre judecătorească şi să organizeze alegerile parţiale în cele 19 colegii, aşa cum instanţa de judecată dispune. Îi cer, de asemenea, să renunţe la această alergie pe care o are la adresa cetăţeanului, care merită o administraţie locală care să îi reprezinte interesele”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a dat exemplul localităţii Rădăuţi, unde nu este, în acest moment, nici primar, nici Consiliu Local, nici secretar al primăriei sau director la spital, pentru că nu are cine să semneze interimatul.

”Rădăuţi este o situaţia disperată, chiar dacă domnul Ponta nu a mai trecut de mult pe acolo. Îmi aduc aminte că şi prefectul pus de domnia sa i-a atras atenţia că este o situaţie de haos în acea localitate”, a mai spus Gorghiu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, recent, că guvernul Ponta a încălcat legea şi nu a organizat la termen alegerile parlamentare parţiale în colegiile rămase vacante, potrivit Gândul. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Instanţa obligă ”pârâtul să procedeze la stabilirea datei organizării alegerilor parlamentare parţiale” în 17 colegii de deputat şi senator. PNL a dat în judecată guvernul Ponta pentru că nu respectă termenele legale privind organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare.

Este cea de-a doua instanţă din România care confirmă că Guvernul Ponta încalcă discreţionar legea, după decizia Curţii de Apel Cluj.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GORGHIU,
PONTA,
ALEGERI PARŢIALE
/actualitate/gorghiu-ce-face-guvernul-prin-refuzul-de-a-organiza-alegeri-partiale-se-numeste-exces-de-putere-14310853
14310853
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.