Gmail de la Google, accesibil fără conexiune la internet

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 01 septembrie 2011 54 afişări

Google lansează o aplicaţie prin care serviciul de email Gmail, precum şi Calendar şi Docs, pot fi accesate chiar să în lipsa unei conexiuni la internet.

Succesul serviciilor Calendar şi Docs, deja disponibile în varianta offline, funcţionalitate despre care mulţi utilizatori au spus că ajută la îmbunătăţirea productivităţii, potrivit lui Rajen Sheth, group product manager, Google lansează o aplicaţie pentru browserul de internet Chrome, Gmail Offline, aşa încât şi serviciul de e-mail să poată fi accesat fără internet.

Aplicaţia nu are propriu-zis legătură cu Gmail, dar permite accesarea serviviului de mail, precum şi trimiterea de e-mailuri. "Ne folosim de multe strandarde HTML5 pentru a permite lucrul offline", a mai spus Sheth. Astfel, aplicaţia este foarte asemănătoare cu cea Gmail pentru tablete, care a fost gândită să funcţioneze atât online, cât şi offline.

Aplicaţiile offline Gmail, Calendar şi Docs sunt disponibile deocamdată doar pe Chrome Web Store şi funcţionează numai pe browserul web Chrome al Google. Compania are însă în plan să lanseze versiuni compatibile şi cu alte browsere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gmail,
Google,
conexiune,
internet
/actualitate/gmail-de-la-google-accesibil-fara-conexiune-la-internet-8682033
8682033
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.