GLOBURILE DE AUR 2014: "12 Years a Slave" şi "American Hustle", desemnate cele mai bune filme. LISTA completă a câştigătorilor

Postat la 13 ianuarie 2014 70 afişări

Lungmetrajele "12 Years a Slave", de Steve McQueen, şi "American Hustle", de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

GLOBURILE DE AUR 2014: "12 Years a Slave" şi "American Hustle", desemnate cele mai bune filme. LISTA completă a câştigătorilor

 Lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, nominalizat la şapte categorii, a câştigat un singur trofeu duminică seară la Los Angeles, impunându-se la categoria "cel mai bun film-dramă".

Atât regizorul Steve McQueen, cât şi actorii Michael Fassbender şi Chiwetel Ejiofor erau nominalizaţi la trofeul Globul de Aur din acest an pentru cea mai bună regie, cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj, respectiv cel mai bun rol principal masculin într-un film - dramă.

Drama istorică "12 Years a Slave", bazată pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, prezintă povestea unui bărbat de culoare, interpretat de Chiwetel Ejiofor, răpit şi vândut ca sclav în Louisiana. Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti şi Lupita Nyong'o.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/globurile-de-aur-2014-12-years-a-slave-si-american-hustle-desemnate-cele-mai-bune-filme-lista-completa-a-castigatorilor-11891622
11891622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.