Gitenstein: Romania trebuie sa fie un loc unde cetatenii vor sa stea, asa veti fi in Visa Waiver

Postat la 24 octombrie 2010 10 afişări

Includerea Romaniei in programul Visa Waiver depinde de consolidarea economiei si de indeplinirea conditiei ca tara noastra sa devina "un loc unde cetatenii vor sa stea", a declarat, duminica, la o emisiune a Pro TV, ambasadorul american Mark Gitenstein.

"Aspectul fundamental este acesta - daca economia dumneavoastra se va consolida, daca acesta devine locul unde tinerii vor sa stea, unde toti oamenii vor sa stea, atunci vor ramane aici, in Romania, pentru ca Romania este cel mai bun loc in care ei sa isi realizeze visele , in loc sa incerce sa se duca in SUA, sau Spania, sau Italia, sau Marea Britanie sau Franta sau Germania. Si de aceea, depinde in primul rand de Romania sa se reformeze, sa isi reformeze economia, astfel incat oamenii sa vrea sa stea aici in loc sa isi doreasca sa plece de aici. Strabunicii mei au emigrat de aici. Au emigrat pentru ca economia stagna si pentru ca libertatile lor civile erau amenintate. Acum, cu siguranta in ceea ce priveste libertatile civile, nu se mai pune problema. Odata ce va veti consolida economia, vor fi mai putini aplicanti aplicanti pentru viza, iar rata de refuz va scadea si veti intra in Visa Waiver", a spus ambasadorul la emisiunea "Dupa 20 de ani".

Cititi mai multe pe www.mediafax,ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mark Gitenstein,
ambasador,
America,
SUA,
Visa Waiver
/actualitate/gitenstein-romania-trebuie-sa-fie-un-loc-unde-cetatenii-vor-sa-stea-asa-veti-fi-in-visa-waiver-7549454
7549454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.