Gigantul media Naspers cumpara Gecad ePayment de la Radu Georgescu

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 12 octombrie 2010 76 afişări

Omul de afaceri Radu Georgescu a vandut 83% din actiunile companiei furnizoare de servicii de plata online cu cardul Gecad ePayment International catre grupul Allegro, parte a gigantului media sud-african Naspers aflat la a doua achizitie pe piata locala dupa ce a cumparat la inceputul anului autovit.ro pentru 5 milioane de euro. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Cunoscut pentru tranzactia prin care a vandut tehnologia RAV catre Microsoft in 2003, Radu Georgescu a mai vandut in 2007 si un pachet de actiuni din compania Axigen unui grup de investitori, printre care si un fond finantat de Cisco, fiind astfel la a treia tranzactie prin care vinde una dintre companiile pornite de el de la zero. "Personal, voi continua sa ma implic in activitatea companiei, asa cum am facut-o si pana acum", a spus Radu Georgescu, exceptie facand RAV, care acum reprezinta nucleul sistemelor de securitate ale Microsoft.

Prin Gecad ePayment sunt procesate aproximativ 90% sumele tranzactionate online cu cardul in magazinele online romanesti, mai exact 1,13 milioane de tranzactii insumand 65,5 de milioane de euro. Cifra de afaceri a companiei care va fi condusa de acum inainte de Daniel Nicolescu a fost anul trecut de 2,4 de milioane de euro si un profit brut de 0,7 de milioane de euro.

Puterea financiara a grupului media sud-african Naspers ar putea sustine insa o eventuala dezvoltare mai puternica a companiei, in conditiile in care pe piata romaneasca se poate spune ca ajunsese la un punct de maturitate, iar avansul usor al pietei platilor online cu card bancar nu mai ofera prea mult loc de crestere. Astfel, o posibila directie a serviciului ePayment ar fi extinderea in afara granitelor Romaniei, mai ales ca pietele internationale au fost dintotdeauna un obiectiv pentru companiile lui Radu Georgescu. Pe de alta parte, intrarea in scena a Allegro, care are operatiuni in domeniul comertului online in majoritatea pietelor mari din Europa Centrala ar putea insemna exitinderea portofoliului de servicii si produse de pe piata din Romania.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gigantul-media-naspers-cumpara-gecad-epayment-de-la-radu-georgescu-7469868
7469868
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.