GfK: Achiziţiile majore rămân aproape imposibile pentru majoritatea românilor

Autor: Emil Popescu Postat la 15 iulie 2015 80 afişări

Românii sunt optimişti cu privire la creşterea economică şi cea a salariilor, dar standardul de viaţă rămâne foarte scăzut, veniturile permiţând doar asigurarea nevoilor zilnice, astfel că achiziţiile majore rămân aproape imposibile pentru majoritatea populaţiei, potrivit companiei de cercetare GfK.

GfK: Achiziţiile majore rămân aproape imposibile pentru majoritatea românilor

Concluziile sunt incluse în studiul GfK Climatul de consum Europa pentru al doilea trimestru din 2015.

"Consumatorii români se aşteaptă în continuare la o creştere economică pozitivă. Cu toate că previziunile economice au scăzut cu 1,1 puncte până la nivelul actual de 21,3 puncte în al doilea trimestru, s-a înregistrat un câştig important de aproape 32 de puncte în comparaţie cu luna iunie 2014. În conformitate cu condiţiile economice favorabile, românii se aşteaptă în continuare la o creştere uşoară a salariilor. Perspectivele economice au înregistrat 18,5 puncte în luna iunie. Cu toate acestea, standardul de viaţă în ţările din Europa de Est continuă să rămână foarte scăzut. Veniturile sunt suficiente doar pentru a permite angajaţilor să îşi plătească nevoile zilnice. Prin urmare, nu este nicio surpriză că tendinţa de cumpărare rămâne în intervalul negativ cu -11,5 puncte, cu toate că a crescut cu 4,7 puncte în al doilea trimestru. Achiziţiile majore continuă să rămână aproape imposibile pentru majoritatea românilor", se arată într-un comunicat al companiei.

Studiul arată că negocierile dintre Grecia şi creditorii ţării au influenţat în mod clar starea de spirit a consumatorilor din majoritatea ţărilor europene în al doilea trimestru al acestui an. Însă, în special în ţările Europei de Est, criza dintre Rusia şi Ucraina joacă, de asemenea, un rol important. Cu toate acestea, GfK Climatul de consum a crescut cu 1 punct în total din luna martie, până la 10,8 puncte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GFK,
STUDIU,
/actualitate/gfk-achizitiile-majore-raman-aproape-imposibile-pentru-majoritatea-romanilor-14594762
14594762
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.