Germania presează Grecia să renunţe la controlul asupra politicii bugetare

Postat la 28 ianuarie 2012 9 afişări

Germania vrea ca Grecia să cedeze controlul asupra deciziilor privind taxele şi cheltuielile unui "comisar pentru buget", iar aceasta să fie o condiţie pentru al doilea pachet de ajutor financiar, de 130 miliarde de euro, potrivit unei copii a propunerii, obţinută de Financial Times.

Introducerea unei astfel de măsuri ar reprezenta o extindere fără precedent a controlului UE asupra statelor membre. Noul comisar ar avea puterea de a bloca prin "veto" decizii luate de guvernul elen, dacă acestea nu sunt conforme cu ţintele stabilite de creditorii internaţionali. Noul administrator, numit de alţi miniştri de Finanţe din zona euro, va avea responsabilitatea de a supraveghea "toate marile sectoare de cheltuieli" ale guvernului de la Atena. "Consolidarea bugetară trebuie pusă sub un control strict. Având în vedere rezultatele dezamăgitoare de până acum în respectarea obiectivelor, Grecia trebuie să accepte transferul suveranităţii bugetare la nivel european pentru o anumită perioadă de timp", se arată în document.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
presiuni,
germania,
zona euro
/actualitate/germania-preseaza-grecia-sa-renunte-la-controlul-asupra-politicii-bugetare-9184495
9184495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.