Germania: Întreaga Europă va ajunge la un moment dat să folosească euro. Europa şi-ar putea schimba tratatele în 24 de luni

Postat la 18 noiembrie 2011 16 afişări

Toate statele din Europa vor folosi într-o zi euro, inclusiv Marea Britanie, a declarat ministrul de Finanţe al Germaniei, Wolfgang Schaeuble, potrivit agenţiei locale DPA, citată de Bloomberg.

Chiar dacă va fi nevoie să treacă o perioadă mai lungă, Marea Britanie va adopta eventual euro, a spus Schaeuble.

În timp ce Germania "respectă" decizia Marii Britanii de a se alătura uniunii monetare, un euro stabilizat va convinge şi alte state să adopte moneda.

"Se va întâmpla probabil mai rapid decât cred unii din Insulele Britanice", a spus ministrul.

Europa şi-ar putea schimba tratatele "în 24 de luni" pentru a pune bazele unei uniuni fiscale în zona euro, a spus Schaeuble.

Cititi mai multe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
euro,
DPA
/actualitate/germania-intreaga-europa-va-ajunge-la-un-moment-dat-sa-foloseasca-euro-europa-si-ar-putea-schimba-tratatele-in-24-de-luni-8988082
8988082
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.