George Soros spune că Europa are mai multă putere de negociere decât crede atunci când are de-a face cu Rusia. Care este motivul

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 30 mai 2022 52 afişări

George Soros spune că Europa are mai multă putere de negociere decât crede atunci când are de-a face cu Rusia. Care este motivul

Europa poate avea mai multă putere de negociere decât crede atunci când vine vorba de relaţiile cu Federaţia Rusă.

Aceasta este opinia miliardarului George Soros, care a îndemnat Europa să-şi folosească poziţia de consumator major de gaz natural rusesc pentru a lua o atitudine mai dură împotriva acţiunilor Moscovei, a raportat Bloomberg.

În 2021, economiile dezvoltate ale Europei au fost de departe cei mai mari importatori de gaze naturale ruseşti, reprezentând în mod colectiv aproape trei sferturi din exporturile totale ale ţării, potrivit Administraţiei americane de informaţii privind energia.

„Dacă Rusia nu aprovizionează Europa, trebuie să închidă puţurile din Siberia de unde provine gazul”, a declarat Soros, potrivit publicaţiei de ştiri. „Este nevoie de timp pentru a le închide şi, odată ce sunt închise, sunt greu de redeschis din cauza vechimii echipamentelor”.

Soros a cerut, de asemenea, Europei să perceapă taxe mari pe importurile de gaze. „Rusia nu va recâştiga niciodată vânzările pe care le-a pierdut”, a scris el, potrivit Bloomberg.

Filantropul şi donatorul cauzelor politice liberale a declarat marţi că invadarea Ucrainei de către Rusia ar putea declanşa al treilea război mondial, episod în urma căruia civilizaţia umană ar putea să nu supravieţuiască.

"Trebuie să ne mobilizăm toate resursele pentru a duce războiul la sfârşit. Cea mai bună şi poate singura modalitate de a ne păstra civilizaţia este să-l învingem pe Putin cât mai curând posibil", a spus el, potrivit AFP.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.