GDF Suez Energy a făcut un profit net de aproape 80 milioane de euro, în creştere cu 51%, iar afacerile au ajuns la 908 milioane de euro

Autor: Monica Juganaru Postat la 22 aprilie 2013 34 afişări

Distribuitorul de gaze naturale GDF Suez Energy România, subsidiară a grupului francez GDF Suez, a înregistrat anul trecut un profit net de 354,75 milioane de lei (79,6 milioane euro), în creştere cu 51,4% faţă de anul precedent, potrivit standardelor IFRS.

GDF Suez Energy a făcut un profit net de aproape 80 milioane de euro, în creştere cu 51%, iar afacerile au ajuns la 908 milioane de euro

Distribuitorul de gaze naturale GDF Suez Energy România, subsidiară a grupului francez GDF Suez, a înregistrat anul trecut un profit net de 354,75 milioane de lei (79,6 milioane euro), în creştere cu 51,4% faţă de anul precedent, potrivit standardelor IFRS.

Pentru 2011 compania a raportat un câştig de 234,22 milioane lei. Afacerile dis­tri­bui­torului de gaze au crescut cu 4,8%, la 4,04 miliarde lei (908,2 milioane euro), de la 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro) în 2011.

În aceste condiţii, marja netă de profitabilitate a companiei a fost anul trecut de 8,7%.

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri, de 85%, au avut-o veniturile din furnizarea de gaze, care au totalizat 3,44 miliarde lei. Comparativ cu anul precedent, aceste venituri au crescut cu 2,5%, de la 3,36 miliarde lei.

Veniturile din distribuţia de gaze au scăzut cu 12,8% anul trecut, la 321,69 milioane lei, în timp ce veniturile din furnizarea de electricitate au crescut de 3,4 ori, la 185,11 milioane lei.

La finalul anului trecut compania avea datorii totale şi capital propriu de 4,93 miliarde lei, cu 19% mai mari faţă de nivelul din decembrie 2011, de 4,14 mi­liarde lei. Din datoriile pe termen lung, în sumă de 671,43 milioane de lei, îm­pru­mu­turile din obligaţiuni aveau cea mai mare pon­dere, de 37%. În acelaşi timp, datoriile curente cumulau 1,01 mi­liarde de lei, din care 641,67 milioane lei datorii co­mer­ciale.

Compania a împrumutat în luna octom­brie de pe piaţa locală de capital 250 milioa­ne lei printr-o ofertă în care a vândut obli­ga­ţiuni cu maturitate la cinci ani, cu o dobândă fixă de 7,4% pe an.

La finalul anului, creanţele comerciale totalizau 985,1 mililoane lei, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, de la 955,6 milioane lei.

Urmărește Business Magazin

citeste si:

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/gdf-suez-energy-a-facut-un-profit-net-de-aproape-80-milioane-de-euro-in-crestere-cu-51-iar-afacerile-au-ajuns-la-908-milioane-de-euro-10780621
10780621
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
Tomac: Poate distinsul domn Dircă, în numele moralei politice des invocată, demisionează de la Consiliul Legislativ
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.