Gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare, la Fukushima

Postat la 26 septembrie 2013 43 afişări

Compania care exploatează centrala accidentată Fukushima a anunţat joi că a descoperit o gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare.

Gaură într-un baraj submarin care blochează trecerea elementelor radioactive în mare, la Fukushima

 Această problemă a fost constatată la nivelul reactoarelor 5 şi 6, puţin avariate, de către un tehnician de la o firmă care acţionează în perimetru în contul Tokyo Electric Power (TEPCO).

Un fel de baraj vertical a fost instalat de TEPCO pentru blocarea elementelor radioactive în portul centralei şi împiedicarea ca acestea să ajungă în Oceanul Pacific.

Întreprinderea nu a precizat care ar putea să fie consecinţele acestei avarii, dar a anunţat că nivelul radioactivităţii măsurate în mare nu a crescut în mod notabil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gaura-intr-un-baraj-submarin-care-blocheaza-trecerea-elementelor-radioactive-in-mare-la-fukushima-11399398
11399398
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.