Garnitura noua din CSM

Postat la 06 septembrie 2010 17 afişări

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca 53 de persoane, dintre care 33 de judecatori si 20 de procurori, s-au inscris in cursa pentru a deveni membri ai CSM. Acestia candideaza pentru opt posturi la sectia de judecatori si trei posturi de la sectia de procurori a Consiliului.

Adunarile generale pentru desemnarea candidatilor vor avea loc la data de 17 septembrie, iar adunarile generale pentru alegerea membrilor CSM se vor tine pe 1 noiembrie.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit, potrivit Constitutiei, din 19 membri, din care 14 magistrati alesi, trei dintre acestia fiind membri de drept, respectiv presedintele instantei supreme, ministrul justitiei si procurorul general al Romaniei; totodata, in CSM sunt doi reprezentanti ai societatii civile. Majoritatea mandatelor actualilor membri alesi ai CSM expira in decembrie 2010. In 31 mai 2010, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca pot ramane in componenta viitorului Consiliu trei dintre membrii acestui for, care, in urma modificarilor legislative, au fost alesi mai tarziu fata de ceilalti carora li se incheie mandatele de sase ani in luna decembrie 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
CSM,
alegeri,
judecatori,
procurori,
magistrati
/actualitate/garnitura-noua-din-csm-7102628
7102628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.