Gala Oscar la 91 de ani: momente cheie din istoria ceremoniei

Postat la 23 februarie 2019 44 afişări

Cea de-a 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles. Prezentăm mai jos momentele cheie din istoria prestigiosului eveniment, a cărui primă ediţie a avut loc în 1929.

Gala Oscar la 91 de ani: momente cheie din istoria ceremoniei

1929 - Prima gală Oscar a avut loc pe 16 mai, la Roosevelt Hotel din Hollywood, şi a fost găzduită de actorul Douglas Fairbanks Sr. A fost singura dată când premiul Oscar a fost atribuit unui film mut, "Wings", de William A. Wellman şi Harry d'Abbadie d'Arrast.

1939 - Academia de film americană, organizatoarea evenimentului, începe să folosească numele "Oscar" pentru trofee. Nu este un lucru confirmat, însă se spune că la originea numelui se află Margaret Herrick, bibliotecara academiei, care a spus că statueta seamănă cu un unchi al ei pe nume Oscar.

1940 - Hattie McDaniel devine primul artist de culoare recompensat cu un Oscar pentru interpretare, primind trofeul pentru rolul ei secundar din "Gone with the Wind". La ceremonie, actriţa a stat la o masă dedicată persoanelor de culoare. Abia după 51 de ani a mai fost premiată o actriţă de culoare, Whoopi Goldberg, pentru rolul secundar din "Ghost".

1953 - Gala este televizată pentru prima dată. Gazda evenimentului, Bob Hope, a marcat ocazia spunând: "Nu este palpitant să ştiţi că multe dintre starurile acestea strălucitoare vor fi în casele dumneavoastră în seara asta? Toate gospodinele din America se întorc spre soţii lor şi spun: 'Pune-ţi cămaşa, vine Joan Crawford!'".

1963 - Sidney Poitier devine primul actor de culoare care câştigă premiul Oscar pentru interpretare, pentru "Lilies of the Field".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oscar,
gala,
istorie,
momente,
ceremonie,
eveniment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.