Gafa la nivel inalt Guvern-FMI: O companie privata inclusa pe lista societatilor de stat monitorizate

Postat la 17 mai 2011 10 afişări

Compania privata Dalkia Romania, parte a grupului francez Veolia, a fost inclusa de Guvern in scrisoarea anterioara de intentie cu FMI pe lista firmelor de stat cu pierderi care trebuie supravegheate, eroare trecuta prin board-ul FMI si corectata doar dupa ce actionarii francezi au reclamat situatia.

Eroarea a aparut in momentul redactarii scrisorii de intentie incheiata intre Guvern si Fondul Monetar International in urma misiunii din ianuarie, cand operatorul privat de energie termica a fost inclus pe o lista de 30 societati de stat, printre care numeroase centrale de energie termica subordonate administratiei locale, ale caror pierderi trebuie incluse in deficitul bugetar si care sunt obligate sa anunte periodic la Ministerul Finantelor indicatorii financiari si operatiunile efectuate. Scrisoarea de intentie a fost aprobata in luna martie in aceasta forma de Comitetul director al FMI, reunit la Washington. Eroarea nu a fost descoperita decat atunci cand actionariatul francez al Dalkia a aflat din presa despre includerea companiei pe lista societatilor de stat cu pierderi si a reclamat situatia la Palatul Victoria si sediul FMI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
gafa,
guvern,
fmi,
monitorizare
/actualitate/gafa-la-nivel-inalt-guvern-fmi-o-companie-privata-inclusa-pe-lista-societatilor-de-stat-monitorizate-8270923
8270923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.