Gadgeturi la CES 2013

Autor: Anca Barbulescu Postat la 08 ianuarie 2013 39 afişări

Televizoarele ultra-subţiri, ultrabook-urile şi supertelefoanele sunt numai câteva dintre vedelete din acest an de la Consumer Electronics Show (CES), cel mai mare targ de gadgeturi desfaşurat la fiecare început de an în Las Vegas.

Sub umbrela celei mai mari ediţii din istorie a târgului, giganţi din industria hi-tech precum Apple, Samsung, Sony, LG sau Philips vor prezenta în aces an peste 200.000 de produse de ultimă generaţie. În total, CES numără aproximativ 3.000 de expozanţi şi speră să atragă cel puţin 150.000 de vizitatori.

Televizoarele par să fie un element central la CES anul acesta, producătorii înghesuindu-se să lanseze noi modele mai subţiri, cu design minimalist şi funcţii "şi mai inteligente", potrivit USA Today, decât în anii trecuţi. Samsung şi Toshiba, de pildă, au în plan să lanseze câteva modele de televizoare Ultra HD, cu rezoluţie a imaginilor de patru ori mai mare decât în cazul unui televizor HD obişnuit şi cu un preţ cât se poate de piperat, de cel puţin 20.000 de dolari. Totodată, competitorul sud-coreean LG propune un televizor OLED, parte din prima serie de acest fel din SUA, cu diagonala de 55 de inci care costă 12.000 de dolari.

Cot la cot cu televizoarele sunt tabletele şi telefoanele inteligente. Noile dispozitive propun tehnologii şi funcţii mai avansare care să le transforme din ce în ce mai mult în echipamente destinate tot mai multor activităţi adiacente comunicaţiilor. De altfel, tabletele şi smartphone-urile ar trebui să atragă anul acesta în jur de 40% din cheltuielile mondiale pentru tehnologie, potrivit unui studiu realizat de Gfk.

În 2013, smartphone-urile şi tabletele vor avea o cotă de 40% din cheltuielile de la nivel global cu tehnologia, potrivit sursei citate.

Surpriza acestui an vine însă din faptul că Apple, Amazon, Microsoft sau Google nu au standuri dedicate la CES anul acesta. Tonul l-a dat Apple încă de anul trecut, când a renunţat la stand, iar Microsoft anunţa pe atunci decizia de a nu mai participa în 2013. Nu pierd totuşi capital de imagine, întrucât peste 20.000 de produse expuse la târg în varii standuri au legătură cu dispozitivele iPhone si iPad ale Apple, Kindle al Amazon, Windows al Microsoft şi cu sistemul de operare pentru telefoane inteligente Android al Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gadgeturi,
CES,
2013
/actualitate/gadgeturi-la-ces-2013-10438445
10438445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.