Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Familiei

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 iulie 2023 53 afişări

Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Familiei

Gabriela Firea şi-a dat vineri demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, potrivit unor surse politice. Demisia vine în urma scandalului legat de „azilele groazei” şi survine după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi, înregistrată joi.

„Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Nu am de ce să mă ruşinez, nu am nicio vină, nu aş fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană şi să nu reacţionez”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că pleacă din Guvern pentru ca premierul „să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români, la fel miniştrii PSD şi PNL, să-şi poată prezenta munca”.

Ea a anunţat că se suspendă şi din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti.

„În această atmosferă de război total faţă de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniţă nu s-a mai auzit şi văzut în aceste zile. Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităţilor, au confiscat mesajele publice şi au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor. Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristeţe, faţă de tot ceea ce am făcut şi puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, şi din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care mă suspend o perioadă limitată”, a mai scris Firea pe reţeaua de socializare.

Ea a adăugat că este „complet nevinovată, s-a văzut şi din ancheta derulată, se va constata şi în continuare, în justiţie, dar ceea ce s-a întâmplat cu viaţa mea şi a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez şi să-mi scadă până la anulare şansele de a mai câştiga un mandat de primar general”.

Gabriela Firea susţine că plăteşte pentru vina de a fi avut încredere în oameni.

„Prietena şi colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecţiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plăteşte, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău. Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit şi acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, şi pe alţi colegi. Ca şofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-şi facă o asociaţie, dar NU a activat în acele centre. Nu a ştiut că sunt nereguli! Cu atât mai puţin eu, NU am avut niciun fel de legături şi nu aş fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!! Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar”, a adăugat fostul ministru al Familiei.

Firea susţine că nici ea, nici soţul ei, nici sora sa nu au avut cunoştinţă de ce se întâmplă în centrele de bătrâni.

„Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soţul meu, nici sora mea - care a lucrat doar pentru Serviciul de copii - NU suntem implicaţi şi NU am avut cunoştinţă de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacţionat, cu certitudine, am fi apărat viaţa şi demnitatea acestor oameni!”, a mai scris Gabriela Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gabriela firea,
demisia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.