Gabriel Resources si-a redus pierderile in trim. II. Contestarea proiectului Rosia Montana merge mai departe

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 august 2011 15 afişări

Compania miniera Gabriel Resources, partenera in proiectul exploatarii aurifere Rosia Montana, si-a redus pierderile in al doilea trimestru, conform ultimeri raportari catre bursa din Toronto.

Compania a avut in perioada aprilie-iunie pierderi de 3,5 milioane de dolari, respectiv mai putin de un penny pe actiune, comparativ cu o pierdere neta de 11,4 milioane de dolari (3 centi pe actiune) in al doilea trimestru din 2010. Gabriel Resources a afirmat ca rezultatele pe trimestrul al doilea reflecta costuri si compensatii prin intermediul actiunilor in valoare de 5,2 milioane de dolari, contrabalansate partial de castiguri legate de cursul valutar si dobanzi in valoare de 1,7 milioane de dolari.

Compania nu a raportat nivelul veniturilor.

Gabriel Resources detine 80,69% in Rosia Montana Gold Corporation, compania care opereaza proiectul minier Rosia Montana. Minvest Deva detine restul de 19,31%.

Recent, RMGC a obtinut avizul de descarcare de sarcina arheologica de la Ministerul Culturii pentru masivul Carnic, unul dintre muntii care ar urma sa fie distrusi odata cu deschiderea exploatarii miniere.

La inchiderea de miercuri a bursei din Toronto, titlurile Gabriel Resources se tranzactionau la 7,31 dolari/actiune, comparativ cu maximul ultimelor 52 de saptamani de 8,65 dolari/actiune atins la 14 iulie, dupa ce autoritatile romane au publicat anuntul privind descarcarea de sarcina arheologica pentru muntele Carnic.

Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat ca a deschis luni dezbaterea in cadrul Biroului Permanent al PDL despre Rosia Montana, sustinand continuarea procedurilor pentru includerea Rosiei Montane pe lista patrimoniului UNESCO, ca o garantie pentru protejarea zonei fata de intentia Gabriel Resources de a initia exploatarea miniera.

Motivatia Monicai Macovei este ca noul aviz de descarcare de sarcina arheologica este ilegal, intrucat Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis in decembrie 2008 o decizie irevocabila de anulare a precedentului certificat de descarcare de sarcina arheologica, datand din 2004.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gabriel-resources-si-a-redus-pierderile-in-trim-ii-contestarea-proiectului-rosia-montana-merge-mai-departe-8568920
8568920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.