G20 va cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară

Postat la 19 iunie 2012 16 afişări

Ţările dezvoltate şi cele emergente din cadrul G20 vor cere reducerea măsurilor de austeritate bugetară în Europa în faţa deteriorării situaţiei economice, a declarat un oficial american care participă la discuţiile de la Los Cabos (Mexic).

"Vedem o schimbare în discuţia europeană privind importanţa critică a susţinerii cererii şi creării de locuri de muncă", a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă subsecretarul Departamentului Trezoreriei Lael Brainard. "În mod important, există o recunoaştere a necesităţii de a evalua planurile de reechilibrare a bugetelor pe baze structurale, pe scurt, de a recunoaşte deteriorarea situaţiei economice", a adăugat ea. Deficitul bugetar denumit "structural" ţine cont de gaura provocată în finanţele publice de o situaţie economică dificilă. În perioadă de criză este deci mai puţin ridicat decât deficitul real.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
g20,
austeritate,
financiar,
discutii
/actualitate/g20-va-cere-europei-sa-reduca-masurile-de-austeritate-bugetara-9760347
9760347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.