Fuziunea Bancpost-Banca Românească, un proces de durată

Autor: Razvan Voican Postat la 20 februarie 2013 27 afişări

Bancpost şi Banca Românească pot începe să se pregătească de fuziune pentru a crea o nouă bancă de top 10 mai so lidă după anunţul oficial privind succesul ofertei prin care National Bank of Greece (NBG) preia Eurobank.

Bancpost şi Banca Românească pot începe să se pre gă tească de fuziune pentru a crea o nouă bancă de top 10 mai so lidă după anunţul oficial privind succesul ofertei prin care National Bank of Greece (NBG) preia Eurobank. Surse bancare afirmă însă că procedurile se anunţă de durată cu atât mai mult cu cât încă sunt multe aspecte de clarificat la Atena înainte de a se ajunge la consolidarea locală. Astfel, un orizont de timp teoretic ar putea fi cel puţin undeva în toamnă. Deocamdată nu a fost anunţat nici măcar un calendar tentativ. Potrivit surselor citate, ieri s-a aflat într-o scurtă vizită la Bucureşti şeful Eurobank (banca absorbită), Nicholas Nanopoulos, care a avut o întâlnire cu conducerea BNR. Banca cen trală nu-şi face griji legate de fuziune, o consolidare la nivelul băncilor cu capital elen fiind aşteptată de mai mult timp. Bancpost deţine active duble faţă de Banca Românească, însă din cauza raportului de schimb de acţiuni din Grecia se află în postura de bancă absorbită. NBG ar putea accepta păstrarea brandului Bancpost, însă rămâne de văzut cum vor fi selectaţi managerii. Marinis Stratopoulos este CEO al Băncii Româneşti din 2010, în timp ce Anthony Hassiotis - unul dintre cei mai experimentaţi bancheri expaţi veniţi în România - a preluat conducerea Bancpost de numai câteva luni, la capătul mai multor ani de instabilitate la vârful băncii.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fuziune,
Bancpost,
Banca Românească
/actualitate/fuziunea-bancpost-banca-romaneasca-un-proces-de-durata-10577792
10577792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.