Furnizorul chiftelelor Ikea retrase de la vânzare a descoperit carne de cal în produse

Postat la 28 februarie 2013 17 afişări

Furnizorul suedez ce produce chiftelele de carne retrase de la vânzare de către Ikea, Dafgaard, a descoperit carne de cal în produsele sale, a anunţat miercuri Agenţia suedeză pentru Securitate Alimentară (Livsmedelsverket).

Teste efectuate de către Dafgaard au confirmat prezenţa ADN-ului de cal în produse, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Agenţiei.

Contactată de AFP, firma Dafgaard nu a fost disponibilă pentru a comenta aceste rezultate. Societatea a anunţat marţi că primele 320 de teste efectuate nu relevau prezenţa cărnii de cal.

Dintre aceste 320 de teste, niciunul nu viza lotul examinat de laboratorul ceh care a descoperit prezenţa cărnii de cal în chiftelele vândute de Ikea. De asemenea, nu s-a precizat dacă rezultatele anunţate public miercuri vizează acest lot.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Furnizor,
Ikea,
vânzare,
carne de cal
/actualitate/furnizorul-chiftelelor-ikea-retrase-de-la-vanzare-a-descoperit-carne-de-cal-in-produse-10614433
10614433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.