Furnizorii

Postat la 17 iulie 2006 1 afişăre

Piata de furnizare a energiei electrice a crescut puternic in ultimii ani, aducand profituri frumoase companiilor, odata cu liberalizarea pietei, intrarea de noi companii si cresterea cererii.

 

ELECTRICA: De unde cu cinci ani in urma compania incheia an de an cu pierderi, in 2005, in contextul scumpirii energiei si al pastrarii in portofoliu doar a filialelor mai profitabile, Electrica a trecut pe profit (la o cifra de afaceri de peste 2 mld. euro, un profit de 196 mil. euro).

 

STRAINII: Cele trei companii intrate pe piata de distributie dupa privatizare (Enel a luat Electrica Banat si Dobrogea, CEZ - Electrica Oltenia, E.ON - Electrica Moldova) au avut cifre de afaceri in crestere, dar numai Enel a raportat profit (61 mil. euro la afaceri de 479 mil. euro).

 

ALTERNATIVII: Desi piata s-a liberalizat treptat, cele mai noi companii din domeniu (furnizorii alternativi de energie) au reusit sa profite rapid: Energy Holding, firma cu cea mai mare cifra de afaceri, a raportat pentru 2005 un profit de 10 mil. euro la vanzari de 250 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Furnizorii
/actualitate/furnizorii-1006433
1006433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.