Fuia: Zăpezile au refăcut deficitul de apă din sol. S-a asigurat un start bun pentru culturile de primăvară

Postat la 16 martie 2012 7 afişări

Zăpezile au refăcut deficitul de apă din sol, asigurând astfel un start bun pentru culturile de primăvară, iar însămânţările se vor face în condiţii favorabile, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

"S-a vehiculat foarte mult că iarna severă pe care am avut-o a afectat sectorul agricol. Chiar dacă s-au creat nişte probleme în domeniul producţiei de legume, îndeosebi la micii producători în solarii, zăpada şi apa venită prin zăpadă au contribuit la refacerea deficitului de apă din sol, ceea ce asigură un start bun pentru culturile de primăvară", a spus ministrul. El a adăugat că "informaţiile din teren" sunt că în primăvară însămânţările se vor face în condiţii bune. "Din culturile de toamnă, cea mai afectată este cultura de rapiţă, până la 80%, şi o să vedem în continuare evaluările, dar aceste suprafeţe vor fi reînsămânţate cu culturi de primăvară", a mai spus Fuia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vremea,
fuia,
zapezi,
culturi
/actualitate/fuia-zapezile-au-refacut-deficitul-de-apa-din-sol-s-a-asigurat-un-start-bun-pentru-culturile-de-primavara-9406007
9406007
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.