Franţa cere o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul chimic din Siria

Postat la 08 aprilie 2018 305 afişări

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat duminică că informaţiile prezentate privind un atac cu arme chimice în oraşul sirian Douma sunt extrem de îngrijorătoare şi a cerut o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a examina situaţia, relatează Reuters.

Franţa cere o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul chimic din Siria

Le Drian a declarat că Franţa condamnă cu fermitate atacurile şi bombardamentele desfăşurate de forţele guvernamentale siriene în ultimele 24 de ore asupra oraşului Douma, adăugând că acestea reprezintă o "încălcare gravă a legislaţiei umanitare internaţionale".

Diplomaţia de la Paris a precizat că va colabora cu statele aliate pentru a verifica dacă au fost folosite arme chimice în Siria.

"Folosirea armelor chimice este o crimă de război. Franţa îşi face datoria şi colaborează cu aliaţii şi organizaţiile internaţionale pentru a verifica veridicitatea şi natura acestor atacuri", a mai spus ministrul francez de Externe.

Referindu-se la avertismentul preşedintelui Emmanuel Macron că Franţa ar putea acţiona unilateral în cazul unui atac chimic în Siria care să producă victime în rândul civililor, Jean-Yves Le Drian a spus că Parisul îşi va asuma întreaga responsabilitate în lupta împotriva proliferării armelor chimice.

Misiunea Marii Britanii la ONU a anunţat prin intermediul contului de Twitter că "Marea Britanie, Franţa, SUA, Polonia, Olanda, Suedia, Kuweit, Peru şi Coasta de Fildeş au convocat o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta despre rapoartele privind un atac cu arme chimice în Siria".

Guvernul britanic a cerut comunităţii internaţionale să lanseze o "investigaţie urgentă" în privinţa incidentului din oraşul sirian Douma.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.