Franks: România dă gaze producătorilor de îngrăşăminte la un preţ foarte mic, situaţie aberantă

Postat la 06 februarie 2012 10 afişări

Companiile de îngrăşăminte fac profituri foarte mari pe baza preţului extrem de redus la gaze, România exportând practic gaze la un preţ foarte redus, situaţie aberantă, a declarat duminică şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Când ajustaţi preţurile şi le dereglementaţi daţi posibilitatea să se facă investiţii. România are nevoie de investiţii. E aberant să daţi gaze ieftin la companiile de îngrăşăminte. Companiile de îngrăşăminte fac profituri foarte mari pe baza preţului extrem de redus la gaze", a afirmat Franks. Oficialul FMI a reiterat poziţia exprimată anterior, că legislaţia care interzice exporturile de gaze naturale încalcă directivele UE şi statul "ar putea avea probleme" în această privinţă. "România trebuie să fie mai independentă, să crească producţia. Acum există investitori care explorează după gaze în bazinul Mării Negre, dar trebuie să existe cadrul legal, să nu existe bariere. Trebuie susţinute aceste investiţii", a arătat şeful misiunii FMI în România.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franks,
ingrasaminte,
gaze,
producatori
/actualitate/franks-romania-da-gaze-producatorilor-de-ingrasaminte-la-un-pret-foarte-mic-situatie-aberanta-9208620
9208620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.