Franks: BNR ar putea fi nevoita sa urce dobanzile pentru a combate efectele preturilor din energie

Postat la 02 august 2011 11 afişări

Banca centrala ar putea fi nevoita sa urce dobanzile in acest an pentru a combate efectele unor posibile cresteri ale preturilor din sectorul energetic, a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar trebui sa ramana inclinata catre inasprirea politicii monetare, desi inflatia ar trebui sa scada dupa disparitia efectului majorarii TVA de la 19% la 24% in iulie 2010, a aratat Franks. De asemenea, BNR ar trebui sa se abtina de la reducerea rezervelor de valuta pe care bancile trebuie sa le mentina, deoarece "nu ar fi o masura inteleapta in acest moment", a continuat oficialul FMI. "Semnalele preliminare pe care le-am perceput privind inflatia din iulie par sa fie foarte bune, asa ca presiunea s-a redus putin. Am recomanda cu toate acestea bancii centrale sa ramana inclinata catre o politica restrictiva, sa fie pregatita sa mearga in sus, si nu in jos, insa cheia este ceea ce se va intampla in iulie si august", a afirmat Franks.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmi,
franks,
evolutie,
economie,
bnr,
dobanzi,
energie
/actualitate/franks-bnr-ar-putea-fi-nevoita-sa-urce-dobanzile-pentru-a-combate-efectele-preturilor-din-energie-8555704
8555704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.