Franks: "Băieţii deştepţi" riscă să plătescă toţi banii înapoi dacă ancheta Comisiei Europene stabileşte că aceste contracte au reprezentat ajutoare de stat

Postat la 09 mai 2012 9 afişări

"Băieţii deştepţi" care au contracte preferenţiale cu Hidroelectrica ar putea să plătească amenzi şi să ramburseze toate sumele de care au beneficiat dacă ancheta Comisiei Europene stabileşte că aceste contracte au reprezentat ajutoare de stat, a declarat şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"La Hidroelectrica, dacă ancheta Comisiei Europene va stabili că a fost ajutor de stat, atunci aceşti beneficiari va trebui să dea înapoi toată suma (...) Sunt motivaţi să fie de acord cu noile condiţii ale statului. Urmează alte negocieri şi se va cere o îmbunătăţire a condiţiilor", a spus Franks.

El a arătat că o parte dintre "băieţii deştepţi" au fost de acord cu renegocierea contractelor, dar mai sunt unii care refuză să semneze în noile condiţii.

Franks a refuzat să dea numele firmelor care nu sunt de acord cu renegocierea contractelor, dar a menţionat că este în interesul acestora să fie de acord cu propunerile făcute de autorităţi, pentru că riscă să aibă pierderi mai mari dacă ancheta CE va stabili că a fost ajutor de stat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franks-baietii-destepti-risca-sa-platesca-toti-banii-inapoi-daca-ancheta-comisiei-europene-stabileste-ca-aceste-contracte-au-reprezentat-ajutoare-de-stat-9607995
9607995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.