Francezii de la PSA Group vor să ia cu asalt industria auto: Carlos Tavares, CEO-ul care a salvat compania de la faliment, se uită în piaţă pentru potenţiale achiziţii

Autor: Alex Ciutacu Postat la 03 octombrie 2018 265 afişări

Francezii de la PSA Group vor să ia cu asalt industria auto: Carlos Tavares, CEO-ul care a salvat compania de la faliment, se uită în piaţă pentru potenţiale achiziţii

Producătorul francez PSA Group este deschis la noi tranzacţii în industrie şi atrage atenţia competitorilor după ce a reuşit să revină pe profit în timp record şi să înregistreze progrese majore în restructurarea celei mai recente achiziţii – Opel, spune CEO-ul Carlos Tavares, citat de Bloomberg.

Producătorul maşinilor Peugeot, care s-a apropiat de faliment în perioada 2013-2014, a revenit sub conducerea lui Tavares la niveluri record de profitabilitate.

Grupul a raportat o marjă operaţională de 7,8% în prima jumătate a anului după ce a readus pe profit brandurile Opel şi Vauxhall în mai puţin de un an după ce le-a achiziţionat de la General Motors.

„Unii competitori au început să se uite la noi cu alţi ochi”, spune Tavares într-un interviu cu Reuters la salonul auto de la Paris.

„În caz că cineva caută un parteneriat, dacă noi suntem într-o formă bună, dacă avem tehnologia şi dacă ne gestionăm riguros compania, în cazul în care cineva ne bate la uşă spunând <<avem nevoie de ajutorul vostru şi ne-ar plăcea să încheiem un parteneriat>> noi suntem deschişi pentru business”.

Tavares este încrezător cu privire la viitoarele oportunităţi de achiziţie în contextul în care mai mulţi producători întâmpină greutăţi să se conformeze standardelor de emisie pe cont propriu deoarece nu deţin capital pentru investiţiile şi tehnologia necesare.

„Dacă acumulăm destul capital şi rezultate financiare bune, am putea, la un moment în timp, să ne întâlnim cu oportunităţi care provin din reglementarea industriei”, spune el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
record,
revenire,
profit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.