Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica, condamnat pentru corupţie, va fi eliberat condiţionat

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 05 noiembrie 2014 42 afişări

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica, închis, în octombrie 2012, la Penitenciarul Gherla, după ce fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, va fi eliberat condiţionat, miercuri, după ce Tribunalul Cluj a menţinut o decizie anterioară a instanţei privind eliberarea sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestianu, instanţa a judecat, miercuri, o contestaţie a procurorilor DNA la o decizie a Judecătoriei Gherla, care a dispus eliberarea condiţionată a lui Radu Bica.

"Instanţa a respins contestaţia Parchetului şi a decis menţinerea sentinţei date de prima instanţă. Decizia este definitivă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Simona Trestianu.

La rândul său, avocatul lui Radu Bica, Mihai Giurgea, a spus că eliberarea este una condiţionată, iar clientul său va fi eliberat din Penitenciarul Gherla în cursul zilei de miercuri.

"Instanţa a decis să menţină decizia Judecătoriei Gherla, eliberarea este una condiţionată, nu au fost impuse reguli ieşite din comun, trebuie să se prezinte periodic sau ori de câte ori este chemat în faţa organelor judiciare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihai Giurgea.

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica a cerut Judecătoriei Gherla, în 3 octombrie, eliberarea condiţionată, după ce a executat doi ani din pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie.

Potrivit avocatului lui Radu Bica, în cererea de eliberare s-a arătat că acesta a avut un comportament bun în timpul detenţiei şi a prestat ore de muncă.

În 25 noiembrie 2011, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie.

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În 8 martie 2012, Radu Bica a fost condamnat de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

Sentinţa a fost atacată cu apel de Bica, care s-a judecat la Curtea de Apel Cluj. Curtea a menţinut pedeapsa în cazul lui Bica, acesta făcând recurs la ICCJ.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, în octombrie 2012, ca nefondat, recursul declarat de Radu Bica împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj.

De asemenea, instanţa supremă a dispus ca din pedeapsa de cinci ani de închisoare lui Bica să îi fie scăzută perioada în care a stat în arest preventiv, respectiv din 1 noiembrie 2011 până în 4 octombrie 2012.

Decizia era definitivă, astfel că Radu Bica mai avea atunci de executat aproape patru ani de închisoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BICA,
ELIBERARE,
PENITENCIAR
/actualitate/fostul-vicepresedinte-al-cj-cluj-radu-bica-condamnat-pentru-coruptie-va-fi-eliberat-conditionat-13494356
13494356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.