Nicolescu: Am propus KazMunayGas să construiască un combinat chimic în Dobrogea

Autor: Carol Dan Postat la 05 noiembrie 2014 50 afişări

Guvernul a propus companiei KazMunayGas, care deţine Rompetrol, să construiască în Dobrogea un combinat chimic cu bani din miliardul de dolari promis de compania kazahă, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Una din sugestiile statului român făcute celor de la Rompetrol pentru o posibilă investiţie, utilizînd acel miliard de dolari, vizează construirea unui combinat chimic nou în zona Dobrogea. Nu este o decizie luată încă. Pe lângă combinat, am mai propus investirea unor sume din acest fond în depozite de gaze. Ei ne-au propus achiziţionarea de benzinării deja construite, dar nu am acceptat şi nu vom accepta niciodată aşa ceva. Putem vorbi eventual de noi benzinării", a afirmat Nicolescu, într-o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

Potrivit unui memorandum încheiat între Guvern şi KazMunayGas, cele două părţi vor înfiinţa un fond deţinut în proporţie de 80% de companie şi 20% de statul român prin care vor fi efectuate investiţii de circa 1 miliard de dolari, pe o perioadă de şapte ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KAZMUNAYGAS,
COMBINAT CHIMIC,
/actualitate/nicolescu-am-propus-kazmunaygas-sa-construiasca-un-combinat-chimic-in-dobrogea-13492468
13492468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.