Fostul comisar Gunter Verheugen nu mai are voie sa calce in institutiile de la Bruxelles

Postat la 06 februarie 2011 35 afişări

Comisia Europeana a decis sa restranga din motive etice activitatea fostului comisar german Gunter Verheugen, devenit lobbist, interzicandu-i timp de doi ani orice contacte cu institutiile cu care a lucrat in calitate de fost comisar european.

Executivul european nu i-a interzis insa noua activitate, asa cum cereau organizatiile neguvernamentale si cum a facut in 2010 pentru un alt fost comisar, irlandezul Charlie McCreevy. Bruxellesul l-a autorizat pe Gunter Verheugen sa isi continue activitatea la conducerea unei companii de consiliere privind institutiile europene, pe care a fondat-o anul trecut in Germania, "The European Experience Company", impreuna cu partenera sa si fosta sefa de cabinet de la Bruxelles.

Verheugen a fost comisar european responsabil cu extinderea Uniunii (1999-2004), iar ulterior, pana anul trecut, comisar pentru industrie.

In octombrie, fostul comisar european responsabil cu piata interna, Charlie McCreevy, a fost constrans de Comisie sa demisioneze dintr-o banca, din cauza unui posibil conflict de interese, o premiera in acest tip de caz.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fostul-comisar-gunter-verheugen-nu-mai-are-voie-sa-calce-in-institutiile-de-la-bruxelles-7955088
7955088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.